Wereldburger

Maak deze geweldige wereldburger snel en goedkoop. Voor deze burger gebruiken we heel verrassend Turks brood.

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor naar 250° Celsius.

Leg de paprika in zijn geheel in de oven en grill deze tot dat het velletje een beetje zwart kleurt.

Haal de paprika uit de oven en bak het Turks brood af op 220° Celsius.

Meng het gehakt met de chili vlokken, het zout, het ei en het paneermeel.

Verdeel het gehakt in de benodigde porties en maak er grote platte burgers van, ze hoeven echt niet perfect rond te zijn.

Snij de ui in ringen en bak deze in de zonnebloemolie.

Verwijder het velletje van de paprika, snij de paprika open, verwijder de zaadlijsten en snij het paprika vlees in grote stukken.

Snij het Turks brood in de benodigde porties, snij de broodjes open en leg deze op de borden.

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de hamburgers op middelhoge stand.

Na een paar minuten de hamburger omdraaien en beleggen met een plakje cheddar smeltkaas.

Laat de burger nog eventjes bakken voordat je de hamburgers op de broodjes verdeeld.

Maak af met de gebakken uien, een stuk gegrilde paprika en de atjar tjampoer.