Wietboter maken

Wietboter kun je makkelijk zelf maken, smeer het op je brood, maak lekkere brownies of gebruik het voor het maken van een spacecake. Wij gebruiken mooie toppen voor het beste effect en smaak maar je kunt ook knipafval gebruiken.

Als je al bekend bent met het gebruik en maken van wietboter dan kun je natuurlijk de verhoudingen naar wens aanpassen maar wij zeggen altijd; meer is niet altijd beter.

Gedroogde wiet voor in de wietboter

Ingrediƫnten

Voor 6 personen:
  • 200 gram boter
  • 10 gram wiet

Bereidingswijze

Weeg de boter af en snij de boter in stukjes zodat het sneller smelt.

Smelt de boter au bain-marie of smelt het gewoon zo langzaam mogelijk.

Weeg de wiet af en verkruimel het zo fijn mogelijk.

Roer nu de wiet kruimels door de boter.

Om alle werkzame stoffen te behouden moet je zorgen dat de boter niet te heet wordt, roer regelmatig.

En laat de smaken etc. minstens een uur intrekken.

Na een uur kun je de boter filteren met een zeef of door een schone theedoek heen zeven.

Laat de boter hard worden in de koelkast.