Wietboter maken

Wietboter kun je makkelijk zelf maken, smeer het op je brood, maak lekkere brownies of gebruik het voor het maken van een spacecake. Wij gebruiken mooie toppen voor het effect en smaak maar je kunt ook knipafval gebruiken.
Gedroogde wiet voor in de wietboter

Ingrediƫnten

Voor 6 personen:
  • 200 gram boter
  • 10 gram wiet

Bereidingswijze

Smelt de boter au bain-marie.

Verkruimel ondertussen de wiet zo fijn mogelijk.

Roer nu de wiet kruimels door de boter.

Om alle werkzame stoffen te behouden moet je zorgen dat de boter niet te heet wordt, roer regelmatig.

En laat de smaken etc. minstens een uur intrekken.

Na een uur kun je de boter filteren met een zeef of door een schone theedoek heen zeven.

Laat de boter hard worden in de koelkast.

Bewaren

Vers gemaakte wietboter kun je minstens 6 maanden bewaren in de vriezer. Verdeel de wietboter in de benodigde hoeveelheid en bewaar het in een plasticzakje in de vriezer.

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze chat!