Witte asperges koken

Verse witte asperges kun je makkelijk koken met dit recept. Als je gewoon een paar keer per jaar asperges eet hoef je natuurlijk geen speciale asperge pan te gebruiken. Gebruik gewoon een middel hoge pan voor water waar de asperges plat in kunnen liggen. Geen idee wat je verder moet met gekookte asperges? Probeer dan de klassieker asperges opgerold in ham.
Verse asperges

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 8 witte asperges
  • Zout
  • Klontje boter

Bereidingswijze

Niet voorgeschilde asperges maak je eerst schoon en dan schil je ze, dit gaat makkelijk met een dunschiller of kaasschaaf.

Als de asperges aan de onderkant hard en droog zijn snij je daar ongeveer 2cm vanaf.

Leg de asperges in een pan met water zodat de asperges net onder water staan, doe er een snuf zout bij en een klein klontje boter.

Kook de asperges zachtjes in ongeveer 5 minuten boterzacht.

Giet het water af en serveer de asperges direct.