Witte kool salade
Tip: Wil je dit recept extra fancy maken? doe er dan wat in rum gewelde rozijnen bij.
Ingrediƫnten
- Halve witte kool
- 1 wortel
- 1 uitje
- 2 eetlepels mayonaise
- Zout & peper
Bereidingswijze
Zorg dat je een grote schaal met koud water hebt klaar staan om straks de geblancheerde witte kool en wortel snel af te koelen.
Snij de witte kool in hele dunne strips van ongeveer 3 cm.
Snij en hak de wortel klein.
Breng een pan met water en snuf zout aan de kook.
Snij het uitje heel fijn.
Als het water kookt voeg je de witte kool en de wortel toe voor ongeveer 20 seconden.
Giet de geblancheerde witte kool en wortel direct in de schaal met koud water.
Als de witte kool en wortel volledig is afgekoeld laat je dit uitlekken, je kunt dit versnellen door het uit-te-knijpen.
Meng nu de witte kool en wortel met het klein gesneden uitje, de mayonaise en maak het opsmaak met zout & peper.