Witte saus voor groenten
Weet je het nog? Bloemkool met een papje, van Ome Willem. Hier het recept, niet van Willem maar van Thea. Een lekker sausje (papje), zoals je moeder of oma het maakte voor over de bloemkool maar ook voor over bijvoorbeeld prei, broccoli, andijvie of welke groente dan ook. Kortom een papje voor alles!
Ingrediƫnten
- 25 gram maizena
- 300 ml melk
- 1 klontje echte boter
- Zout
Bereidingswijze
Meng de maizena met de helft van de koude melk tot een papje.
Verwarm de rest van de melk met het klontje boter in een pannetje tot melk kookt.
Als het kookt even van het vuur nemen en het koude papje erdoor roeren.
Breng dan het geheel opnieuw aan de kook, roerend.
Zet de warmtebron laag en laat het geheel even doorkoken tot de gewenste sausdikte is bereikt.
Snufje zout toevoegen naar smaak.