Worteltjestaart met roomkaas maken

Maak snel en gemakkelijk een worteltjestaart. Super lekker en super simpel met een heerlijke ricotta vulling en topping.
Een punt worteltjestaart met ricotta vulling en topping

Ingrediƫnten

Voor 8 personen:

Bereidingswijze

Breng wat water aan de kook, voeg de dadels toe en zet dan de hittebron uit, laat de dadels ongeveer 15 minuten weken.

Was de wortelen, schraap ze schoon en rasp deze.

Hak de walnoten fijn.

Verwijder eventueel de pit uit de dadels en snij de dadels fijn.

Gebruik een electrische mixer om het zelfrijzend bakmeel, de witte suiker, de basterdsuiker, het kaneelpoeder, de helft van het vanillesuiker, de eieren en wat sinaasappelrasp goed door elkaar te mengen.

Als je een mooi deegmengsel hebt roer je de geraspte wortel, de gehakte walnoten en de klein gesneden dadels er goed doorheen.

Verwarm de oven voor naar 180° Celsius.

Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de 'zijkant' in met een beetje roomboter.

Verdeel het beslag in de taartvorm en laat de worteltjestaart in ongeveer 50 minuten mooi gaar bakken.

Als de taart gebakken is klop je de roomkaas met de ricotta, de overgebleven vanillesuiker goed door elkaar en laat je dit in de koelkast opstijven voor ongeveer 1 uur.

Als de worteltjestaart volledig is afgekoeld snij je deze dwars doormidden zodat je een bovenhelft en een onderhelft hebt.

Smeer de helft van het ricotta mengsel op de onderkant en plaats de bovenkant van de worteltjestaart er precies netjes op.

Maak de taart af door de bovenkant af te smeren met de rest van het ricotta mengsel.