Zonnebloempitjes roosteren

Zonnebloempitjes roosteren doe je makkelijk in een pan of in de oven. Gebruik geroosterde zonnebloempitjes bijvoorbeeld in je salade, in brood maar je kunt er ook leuk mee garneren.

Zorg dat je gepelde zonnebloempitten hebt, volg de instructies onder de foto:

Wil je zonnebloempitjes met schil roosteren? Volg dan onze instructies voor gezouten zonnebloempitten

Zonnebloempitjes

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Koekenpan:

Verwarm een koekenpan zachtjes op laag vuur zonder olie.

Doe de zonnebloempitjes in de pan en schud regelmatig om verbranding te voorkomen.

Als de pan te heet word haal je de pan simpel van de hittebron en blijf je schudden/ronddraaien met de pitjes.

Na een minuut of 2 heb je heerlijke geroosterde zonnebloempitjes.

Eventueel zout toevoegen naar smaak.

Oven:

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Spreid de zonnebloempitjes eventueel met wat zout in een ovenschaal.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en pas de temperatuur aan naar 180° Celsius.

Na een minuut of 10 even schudden en de oven uitzetten, laat de zonnebloempitjes nog zo'n 10 minuten in de oven staan.