Basisrecepten

Alle basisrecepten op een rijtje. Deze recepten zijn een must om te weten als beginnende kok. Je kunt er allekanten mee uit en dus heerlijke eigenwijze gerechten mee op tafel zetten!

'Ouderwets' koffie zetten

Koffie opschenken

Ingrediënten

  • 400 ml water
  • 26 gram gemalen koffie

Lees het hele recept

Sperziebonen koken

Sperziebonen rauw

Ingrediënten

  • 100 gram sperziebonen
  • halve theelepel zout

Lees het hele recept

Bietjes koken

Verse rode bietjes met loof

Ingrediënten

  • 2 hele bietjes
  • 2 gram zout

Lees het hele recept

Sliptong bakken

Een vis hoort te zwemmen. Als je dat weet dan weet je bijna al hoe je sliptongetjes het beste kunt bakken, in veel boter!

Ingrediënten

  • 4 sliptongetjes
  • 80 gram boter
  • 1 gram zout

Lees het hele recept

Jus van bouillonblokjes maken

Bruine jus van bouillonblokjes

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 1 bouillonblokje
  • 50 ml water
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Tomahawk bakken

Tomahawk steak rauw met afgezaagd bot

Ingrediënten

  • 1 tomahawk
  • 2 gram zout
  • 75 gram boter*
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Aardappelen koken

Aardappelen schillen met een dunschiller

Ingrediënten

  • 4 aardappelen
  • 2 gram zout

Lees het hele recept

Rijst met bruine bonen

Rijst met bruine bonen

Ingrediënten

  • 100 gram rijst
  • 100 gram bruine bonen
  • 1 ui
  • Nog 7 ingrediënten

Lees het hele recept

Gehaktballen maken

Het braden van gehaktballen

Ingrediënten

  • 1 kilo half-om-half gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 klein kopje paneermeel
  • Nog 4 ingrediënten

Lees het hele recept

Engels ontbijt

Een simpel Engels ontbijt

Ingrediënten

  • 340 gram witte bonen in tomatensaus
  • 200 gram champignons
  • 4 eieren
  • Nog 3 ingrediënten

Lees het hele recept

Watermeloen bakken (of grillen)

Als je echt niet meer weet wat je met een watermeloen allemaal kunt doen dan kun je natuurlijk een vegetarische steak proberen te maken! Dit keer met stukken meloen, gebakken in een grillpan of gewoon heel sierlijk op de BBQ.

Ingrediënten

  • Kwart watermeloen
  • 2 eetlepels honing

Lees het hele recept

Watermeloen (snijden en serveren)

Een hele watermeloen en een kwart watermeloen

Ingrediënten

  • 1 watermeloen

Lees het hele recept

Beschuit met aardbeien (en slagroom)

Een aardbeien 'gebakje' kun jezelf makkelijk en snel maken met dit simpele recept voor beschuit met aardbeien (en slagroom).

Ingrediënten

  • 4 beschuitjes
  • 2 eetlepels slagroom
  • 100 gram aardbeien

Lees het hele recept

Beschuit met muisjes

Een oud Hollandse gewoonte is het uitdelen van beschuit met muisjes als er een nieuwe geboorte is. Muisjes zijn gemaakt van gesuikerde anijszaadjes en kun je in elke Nederlandse supermarkt wel kopen. We leggen uit hoe je dat klaar maakt.

Ingrediënten

  • 10 beschuitjes
  • 150 gram muisjes
  • 50 gram margarine

Lees het hele recept

Ei koken, zo doe je dat!

Halfzacht en hardgekookte eieren

Ingrediënten

  • 1 ei
  • Voldoende water

Lees het hele recept

Rijst koken, zo doe je dat!

Gekookte witte rijst in een schaaltje

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 300 ml water

Lees het hele recept

Hete komkommer

Heerlijk Surinaams/Indisch komkommer gerecht voor wie van heet eten houdt. Heerlijk bij de rijsttafel, pasta of andere gerechten en het mooiste van alles, heel makkelijk!

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 grote rode peper
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Hazelnoten roosteren

Geroosterde hazelnoten

Ingrediënten

  • 100 gram gepelde hazelnoten

Lees het hele recept

Kipkrokant schnitzel bakken

Een kipkrokant schnitzel bak je het beste in echte boter, roomboter dus. Ben je aan de lijn? Gebruik dan iets van zonnebloemolie en bak de schnitzel ietsje langzamer.

Ingrediënten

  • 1 kipkrokant schnitzel
  • 40 gram boter

Lees het hele recept

Mini krieltjes bakken

We leggen uit hoe je de voorgekookte mini krieltjes uit de supermarkt snel en smakelijk kunt klaarmaken in de pan of in de oven. Voorgekookte mini krieltjes kun je ook warm maken in de magnetron maar ze worden niet lekker knapperig.

Kruiden

Mini krieltjes zijn gekruid en ongekruid verkrijgbaar. Voor het kruiden van ongekruide mini krieltjes kun je simpelweg wat zout & peper gebruiken. Wil je het wat uitgebreider aanpakken dan kun je ze lekker maken met wat paprikapoeder en/of komijnpoeder maar ook Italiaanse kruiden zijn een goede keuze.

Waarin wil jij de mini krieltjes bakken?

Pan Oven

Invriezen

Heb je teveel krieltjes om in één keer te bakken? Vries de overgebleven krieltjes dan gewoon in. Zorg dat de krieltjes een beetje 'plat' in het plasticzakje zitten als je het in de vriezer legt. Zo kun je ze de volgende keer makkelijk en snel klaarmaken.

Ingrediënten

  • 400 gram mini krieltjes
  • Beetje zonnebloemolie

Lees het hele recept

Oesterzwam uit de oven

Verse oesterzwam

Ingrediënten

  • 300 gram oesterzwam
  • 2 theelepels tandoori kruiden
  • 1.5 eetlepel olijfolie

Lees het hele recept

Broccoli koken

Hele gesneden broccoli

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 theelepel zout
  • 1 liter water

Lees het hele recept

Aardappelsalade

Het maken van een aardappelsalade is niet moeilijk. Even wat aardappelen koken en deze in koud water goed laten afkoelen. Vervolgens snijd je de overige ingrediënten en breng je alles lekker op smaak. Laat de aardappelsalade een uurtje op smaak komen in de koelkast.

Ingrediënten

  • 200 gram gekookte aardappelen
  • 3 bosuitjes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Biefstuk bakken

Biefstuk bakken in boter

Ingrediënten

  • 1 biefstuk
  • 50 gram boter
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Witte asperges koken

Verse asperges

Ingrediënten

  • 8 witte asperges
  • Zout
  • Klontje boter

Lees het hele recept

Asperges opgerold in ham

Een klassieker moet je niet moeilijker maken dan het is, zacht gekookte witte asperges opgerold in een stukje ham. Wil je weten hoe je het beste witte asperges kunt koken? Lees dan dit recept.

Ingrediënten

  • 4 gekookte witte asperges
  • 4 plakjes ham

Lees het hele recept

Groene asperges bereiden

Groene asperges

Ingrediënten

  • 8 groene asperges
  • 1 gram zout

Lees het hele recept

Kousenband koken

Kousenband ongesneden

Ingrediënten

  • 200 gram kousenband
  • 50 gram roomboter
  • 1 ui
  • Nog 3 ingrediënten

Lees het hele recept

Broccoli stomen

Hele gesneden broccoli

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 liter water

Lees het hele recept

Pompoenpitten roosteren

Pompoenpitten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 gram zout

Lees het hele recept

Pekelwater maken

Gezouten vis

Ingrediënten

  • 800 ml koud water
  • 200 gram zout
  • 200 ml ijsblokjes

Lees het hele recept

Ei bakken

Gebakken ei

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eetlepel olie (of klontje boter)
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Knoflookboter maken

Boter

Ingrediënten

  • 1 pakje roomboter
  • 5 eetlepels water
  • 1 mespuntje knoflookpoeder en 6 verse knoflooktenen, geperst
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Sugar snaps koken

Verse sugar snaps

Ingrediënten

  • 100 gram sugar snaps
  • Halve theelepel zout

Lees het hele recept

Rode kool uit pot of zakje opwarmen

Rode kool in pot

Ingrediënten

  • 1 pot of zakje rode kool
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Spruitjes koken

Spruitjes, rauw

Ingrediënten

  • 300 gram spruitjes
  • Zout

Lees het hele recept

Pizza wraps

Trek in een pizza maar heb je geen meel in huis? Zorg dat je wel tortilla wraps in huis hebt! Je kunt dan met dit recept binnen een handomdraai een lekkere pizza wrap op tafel zetten. Begin met het maken van een simpele marinara saus en volg daarna onze stap-voor-stap instructies om een wrap in een 'pizza' om te toveren.

Tip: maak een pepperoni wrap door er wat plakjes pepperoni op te leggen!

Ingrediënten

  • 2 tortilla wraps
  • 10 eetlepels marinara saus
  • 2 eetlepels geraspte parmezaan
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Snijbonen koken

Verse snijbonen

Ingrediënten

  • 300 gram snijbonen
  • 1 theelepel zout

Lees het hele recept

Tortellini koken

Tortellini

Ingrediënten

  • 400 gram tortellini
  • Halve theelepel zout

Lees het hele recept

Aardappelpuree

Aardappelpuree

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • Zout & peper
  • Klontje boter
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Groenteburger bakken

Groenteburgers bakken

Ingrediënten

  • 2 groenteburgers
  • 50 gram roomboter

Lees het hele recept

Varkenshaas bakken

Voor varkenshaas hoef je echt niet bang te zijn. Het bakken van varkenshaas is simpel, veel boter, een hete pan en een beetje geduld :)

Tip: haal de varkenshaas een half uurtje voordat je gaat bakken uit de koelkast

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas
  • 70 gram boter
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Vissticks bakken

Bevroren vissticks

Ingrediënten

  • 4 vissticks
  • 70 gram roomboter

Lees het hele recept

Schnitzel bakken

Schnitzels bakken

Ingrediënten

  • 2 schnitzels
  • 70 gram roomboter

Lees het hele recept

Karbonade bakken

Een gebakken karbonade met saus

Ingrediënten

  • 2 karbonades
  • 80 gram boter
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Kipfilet bakken

Gebakken kipfilet op een opgemaakt bord

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 50 gram roomboter
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Cordon bleu bakken

Cordon bleu bakken

Ingrediënten

  • 1 cordon bleu
  • 75 gram boter

Lees het hele recept

Pizzadeeg maken

Pizzadeeg klaar om te rollen

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 1 theelepel suiker
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Gefrituurde dulse (zeewier)

Gefrituurde dulse (rode zeewier) is een heerlijk vegetarisch bijgerecht met een smaak die een klein beetje lijkt op bacon.

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde dulse
  • Voldoende zonnebloemolie

Lees het hele recept

Slavinken bakken

Slavinken rauw

Ingrediënten

  • 2 slavinken
  • 75 gram boter

Lees het hele recept

Kroepoek bakken

Ongebakken kroepoek

Ingrediënten

  • Ongebakken kroepoek
  • Voldoende frituurolie

Lees het hele recept

Courgette grillen

Courgette op de grill

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Saucijzen bakken

Saucijzen bakken

Ingrediënten

  • 3 sauzijnen
  • 60 gram boter

Lees het hele recept

Spaghetti koken

Spaghetti al-dente gekookt

Ingrediënten

  • 100 gram spaghetti
  • Halve theelepel zout
  • 4 druppels olijfolie
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Kipfilet met ham en warme kaassaus

Simpel en lekker recept voor kipfilet met ham in romige warme kaassaus:

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 plakjes ham
  • 150 gram roomkaas
  • Nog 3 ingrediënten

Lees het hele recept

Malse kippenvleugels uit de oven

Malse kippenvleugels uit de oven

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Nog 5 ingrediënten

Lees het hele recept

Wortelen koken

Bos wortelen

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • Zout
  • Eetlepel suiker

Lees het hele recept

Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken

Ingrediënten

  • 500 gram tarwebloem
  • 2 eieren
  • 900 ml melk
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Wentelteefjes maken

Wentelteefjes met poedersuiker

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Nog 4 ingrediënten

Lees het hele recept

Kidneybonen weken

Gedroogde kidneybonen

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde kidneybonen
  • 1 liter water

Lees het hele recept

Rijst met spitskool en pindasaus

Heb je een spitskool in de koelkast liggen? Maak dit makkelijke recept voor rijst met spitskool en pindasaus.

Ingrediënten

  • 1,5 kopje rijst
  • Halve spitskool
  • 1 ui
  • Nog 4 ingrediënten

Lees het hele recept

Hele witlof koken

Hele witlof stronken

Ingrediënten

  • 2 witlof stronken
  • 1 theelepel zout

Lees het hele recept

Zuurkool koken

Zuurkool in een zakje

Ingrediënten

  • 1 zakje zuurkool
  • 1 eetlepel water
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Beenham braden

Gesneden beenham

Ingrediënten

  • 1 beenham
  • Zout & peper
  • Zonnebloemolie

Lees het hele recept

Tuinbonen koken

Tuinbonen doppen

Ingrediënten

  • 200 gram tuinbonen
  • Halve theelepel zout

Lees het hele recept

Bloemkool koken

Een bloemkool

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Zout

Lees het hele recept

Prei koken

Een prei

Ingrediënten

  • 1 prei
  • Zout

Lees het hele recept

Filetlapjes bakken

Gemarineerde filetlapjes van varkensvlees

Ingrediënten

  • 300 gram filetlapjes
  • Zonnebloemolie of boter

Lees het hele recept

Rozijnen wellen

Gedroogde rozijnen

Ingrediënten

  • 50 gram rozijnen
  • 250 ml water

Lees het hele recept

Kabeljauwleverpaté

Kabeljauwlever in blikjes

Ingrediënten

  • 1 blikje kabeljauwlever
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 lente-uitje
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Kabeljauw bakken

Gebakken kabeljauw

Ingrediënten

  • 2 kabeljauw filets
  • 125 gram boter
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Gehaktballetjes met courgette

Gehaktballetjes met courgette

Ingrediënten

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • Halve courgette
  • 1 ei
  • Nog 4 ingrediënten

Lees het hele recept

Lasagnebladen maken

Lasagne met zelfgemaakte 'bladen'

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 110 ml water
  • Halve theelepel zout
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Witlof met ham en kaas (uit de oven)

Twee witlof stronken

Ingrediënten

  • 4 witlof
  • 4 plakjes ham
  • 6 plakjes kaas

Lees het hele recept

Lamsrack bakken

Gebakken lamsrack

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 500 gram lamsrack
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Hotdog maken

Een broodje hotdog met saus

Ingrediënten

  • 2 hotdogs
  • 2 hotdog broodjes
  • Mosterd
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Water koken

Water koken in een pot

Ingrediënten

  • Water

Lees het hele recept

Knakworsten in de magnetron

Fijn dat je ons gevonden hebt! Simpelkoken.nl is de website voor iedereen die van simpel koken houdt, uiteraard. Graag verwijzen we je naar het echte recept voor het proper verwarmen van knakworsten.

Ingrediënten

  • 1 blik knakworsten

Lees het hele recept

Slagroom kloppen

Slagroom kloppen

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker

Lees het hele recept

Tzatziki maken

Tzatziki

Ingrediënten

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 4 knoflooktenen
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Couscous bereiden

Couscous

Ingrediënten

  • 1 kopje couscous
  • 1 kopje water
  • 1 bouillonblokje

Lees het hele recept

Broodje patat

Echte patat liefhebbers kennen deze natuurlijk wel, een broodje patat! Jep patat op een broodje.

Ingrediënten

  • 1 portie patat
  • 1 half stokbrood
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Kaasplankje maken

Verschillende soorten luxe kaas

Ingrediënten

  • 100 gram brie
  • 100 gram schapenkaas
  • 100 gram Goudse kaas
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Bananenjam

Bananen

Ingrediënten

  • 5 grote bananen
  • 400 gram geleisuiker
  • 1 limoen of citroen

Lees het hele recept

Surströmming met salade en gebakken aardappelen

Surströmming in blik

Ingrediënten

  • 1 blikje surströmming filets
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 zakje gekruide krieltjes
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Kipschnitzels maken

Een gebakken kipschnitzel

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 grote eieren
  • Paneermeel
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Doperwten opwarmen

Doperwten

Ingrediënten

  • 100 gram doperwten
  • 1 liter water
  • 1 theelepel zout

Lees het hele recept

Kikkererwten weken

Gedroogde kikkererwten

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde kikkererwten
  • 1 liter water

Lees het hele recept

Gebakken spiering

Voor dit recept gebruik je kleine spiering, deze kun je soms vers kopen maar vaker ingevroren bij toko's of de groothandel. Een super makkelijk tapa recept! Spiering hoef je niet schoon te maken, je eet de spiering volledig met ogen en staart.

Ingrediënten

  • 150 gram spiering
  • 50 gram bloem
  • 1 schijfje citroen
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Chocolademelk maken

Gebroken pure chocolade

Ingrediënten

  • 350 gram cacaopoeder
  • 350 gram poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Anijsmelk maken

Melk koken in een pan

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 1 anijsstaafjes

Lees het hele recept

Champignons bakken

Verse champignons

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1 klontje boter
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Maiskolf grillen

Maiskolf grillen

Ingrediënten

  • Voorgekookte maiskolf
  • Zout & peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Nog 4 ingrediënten

Lees het hele recept

Spacecake maken

Spacecake logo

Ingrediënten

  • 10 gram space
  • 200 gram bloem
  • 200 gram zachte boter
  • Nog 6 ingrediënten

Lees het hele recept

Hollandse garnalen koken

Gekookte garnalen

Ingrediënten

  • 1 kilo verse garnalen
  • Zout of zeewater

Lees het hele recept

Wietboter maken

Gedroogde wiet voor in de wietboter

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 10 gram wiet

Lees het hele recept

Rookworst opwarmen

Rookworst opwarmen in een pan

Ingrediënten

  • 1 rookworst
  • Voldoende water

Lees het hele recept

Dalgona koffie maken

Dalgona ijskoffie

Ingrediënten

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels ongeklopte slagroom
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

'Hollandse nieuwe' van makreel

Verse makreel

Ingrediënten

  • 10 makrelen
  • 5 liter pekelwater
  • 100 ml azijn

Lees het hele recept

Aardappelen bakken

Aardappel partjes

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Popcorn maken

Popcorn

Ingrediënten

  • Klein kopje popcorn mais (droog)
  • 40 gram boter
  • Zout

Lees het hele recept

Tagliatelle koken

Verse tagliatelle

Ingrediënten

  • 175 gram tagliatelle
  • 2 liter water
  • Halve theelepel zout
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Krieltjes uit de oven

Krieltjes met schil

Ingrediënten

  • 250 gram krieltjes
  • Halve theelepel rozemarijn
  • Grof zeezout
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Viskoekjes bakken

Gebakken viskoekjes

Ingrediënten

  • 2 viskoekjes
  • 50 gram boter

Lees het hele recept

Rode pesto

Rode pesto

Ingrediënten

  • 1 potje zongedroogde tomaatjes
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaaspoeder
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • Nog 4 ingrediënten

Lees het hele recept

Wereldburger

Maak deze geweldige wereldburger snel en goedkoop. Voor deze burger gebruiken we heel verrassend Turks brood.

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel chili vlokken
  • Nog 9 ingrediënten

Lees het hele recept

Bruine bonen weken

Bruine bonen weken

Ingrediënten

  • 200 gram bruine bonen
  • 1 liter water

Lees het hele recept

Foie gras maken

Poelier

Ingrediënten

  • 200 gram eendenlever
  • 50 gram boter
  • 1 sjalotje
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Spinazie à la crème opwarmen

Bevoren spinazie à la crème in een doos

Ingrediënten

  • 200 gram spinazie à la crème
  • Verse peper

Lees het hele recept

Gezouten zonnebloempitten maken

Zonnebloempitten met schil

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zonnebloempitten met schil
  • 2 eetlepels zout
  • 400 ml water

Lees het hele recept

Kibbeling maken

Vers gebakken kibbeling met friet

Ingrediënten

  • 500 gram witte visfilet
  • 1 theelepel viskruiden
  • 150 gram bloem
  • Nog 3 ingrediënten

Lees het hele recept

Haricots verts uit pot opwarmen

haricots verts in pot

Ingrediënten

  • 1 pot haricots verts
  • 1 mespuntje nootmuskaat

Lees het hele recept

Sperziebonen uit pot opwarmen

Sperziebonen in pot

Ingrediënten

  • 1 pot sperziebonen
  • 1 mespuntje nootmuskaat

Lees het hele recept

Kapucijners opwarmen

Kapucijners in pot

Ingrediënten

  • 1 pot kapucijners
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Macaroni koken

Macaroni ongekookt

Ingrediënten

  • 100 gram macaroni
  • 2 liter water
  • Zout

Lees het hele recept

Doperwten en worteltjes opwarmen

Doperwten en wortelen in pot

Ingrediënten

  • 1 pot doperwten en worteltjes
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Hummus maken

Schaaltje met hummus

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 knoflooktenen
  • Nog 4 ingrediënten

Lees het hele recept

Hele edamame bereiden

Edamame zijn groene sojabonen, met hele edamame bedoelen wij verse edamame bonen in het jasje. Je kookt de hele boon en serveert deze ook zo aan tafel, met een handigheidje 'pel' je dan de eetbare bonen uit het jasje; kortom, lees het recept:

Ingrediënten

  • 250 gram hele edamame
  • 2 liter water
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Sprinkhanen bakken

Verse sprinkhaan

Ingrediënten

  • 100 gram sprinkhanen
  • Voldoende zonnebloemolie

Lees het hele recept

Shoarma bakken

Shoarma op een grill

Ingrediënten

  • 500 gram shoarma
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Linzen weken

Gedroogde rode linzen

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde linzen
  • 1 liter water

Lees het hele recept

Bruine bonen opwarmen

Een pot met bruine bonen

Ingrediënten

  • 1 pot bruine bonen
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Witte bonen in tomatensaus opwarmen

Een pot met witte bonen in tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 pot witte bonen in tomatensaus
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Bramenjam maken

Bramenjam op een beschuitje

Ingrediënten

  • 400 gram bramen
  • 380 gram geleisuiker

Lees het hele recept

Gnocchi koken

Een bord met gekookte gnocchi

Ingrediënten

  • 200 gram gnocchi
  • 2 liter water
  • Halve theelepel zout

Lees het hele recept

Zonnebloempitjes roosteren

Zonnebloempitjes

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • Zout

Lees het hele recept

Chocolade soesjes maken

Chocolade soesje

Ingrediënten

  • 10 slagroom soesjes
  • 350 gram chocolade

Lees het hele recept

Sesamzaad roosteren

Sesamzaadjes

Ingrediënten

  • Halve eetlepel sesamzaad
  • Zout

Lees het hele recept

Tutti frutti

Gedroogd fruit

Ingrediënten

  • 1 zakje tutti frutti
  • 1 glas witte wijn
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Hele kip klaarmaken

Een hele (gebraden) kip

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Nog 3 ingrediënten

Lees het hele recept

Tortilla's maken

Een stapel verse tortilla's

Ingrediënten

  • 100 gram maïsmeel
  • 100 gram tarwemeel
  • 1 theelepel zout
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Chili con carne

Chili con carne

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 rode paprika
  • Nog 8 ingrediënten

Lees het hele recept

Ei pocheren

Een gepocheerd ei op een broodje

Ingrediënten

  • 1 ei
  • Water

Lees het hele recept

Gekarameliseerde ui ringen

Gekarameliseerde ui-ringen

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 2 eetlepels light sojasaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Lees het hele recept

Kipcurry

Kipcurry met rijst

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 2 kipfilets
  • 4 tenen knoflook
  • Nog 3 ingrediënten

Lees het hele recept

Gebakken rijst

Gebakken rijst

Ingrediënten

  • 1,5 kopje rijst
  • 2 eieren
  • Witte kool
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Groene olijftapenade

Groene olijven

Ingrediënten

  • 30 olijven
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Champignons met ui

Ongesneden kanstanje-champignons

Ingrediënten

  • 10 champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Aardappelen poffen

Aardappelen poffen in vuur

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel
  • 1 snuf zeezout

Lees het hele recept

Vegetarisch gehakt

Altijd al het geheim willen weten voor het maken van vegetarisch gehakt? (En dan niet die smerige uit de supermarkt) Wij hebben het, we hebben er lang naar gezocht en zijn zowat heel de wereld over geweest om dit recept te ontwikkelen. Vegetarisch gehakt kan prima! Maar je moet weten hoe, en.. er komt geen tofu bij aan te pas! Dit mengsel lijkt qua structuur en smaak heel erg op echt gehakt. Het kost even tijd om het te maken maar dan heb je ook wat. Echter kun je de bereidingstijd flink inkorten als je een keukenmachine gebruikt. Wij willen jullie recept niet onthouden en hopen dat het iedereen lukt om te maken. Aan de slag zou ik zeggen ;)

Ingrediënten

  • 3 aubergines (de dunne lange van de toko!)
  • half blikje kidneybonen
  • 1 kleine rode ui
  • Nog 10 ingrediënten

Lees het hele recept

Rivierkreeft koken

Rivierkreeften

Ingrediënten

  • 1 kilo rivierkreeft
  • 2 theelepels zout
  • 4 liter water

Lees het hele recept

Knakworsten opwarmen

Knakworsten in een lekker broodje

Ingrediënten

  • 1 blik knakworsten

Lees het hele recept

Mosselen koken

Verse mosselen

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • Nog 4 ingrediënten

Lees het hele recept

Bockworst opwarmen

Bockworsten in glazen pot

Ingrediënten

  • 1 pot bockworsten

Lees het hele recept

Caldereta

Heerlijk simpel recept voor een stoofpot van geitenvlees, alles opzetten in een grote pan met dikke bodem en een paar uur laten sudderen!

Ingrediënten

  • 1,5 kilo geitenvlees met bot
  • 4 grote uien
  • 3 grote paprika's
  • Nog 4 ingrediënten

Lees het hele recept

Gumbo

Basisrecept voor het maken van een makkelijke gumbo. Je kunt met dit recept nog alle kanten op. Maak het bijvoorbeeld met kip of met garnalen. Gumbo eet je met rijst maar het kan natuurlijk ook met aardappelen.

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 paprika
  • Nog 5 ingrediënten

Lees het hele recept

Peper roomkaas

Maak makkelijke roomkaas met peper, bijvoorbeeld voor op brood of op een toastje. Onweerstaanbaar lekker!

Ingrediënten

  • 200 gram roomkaas
  • Halve theelepel verse peper

Lees het hele recept

Paprika's grillen

Paprika's grillen op de BBQ

Ingrediënten

  • Paprika's

Lees het hele recept

Draadjesvlees

Blijft je draadjesvlees ook altijd taai? Geen nood, hier het recept! Met dit recept kun je nog alle kanten uit! Voeg bijvoorbeeld wat sambal toe voor pittig draadjesvlees, tomatensaus, of een scheutje ketjap. Ook kun je draadjesvlees prima voor kroketten gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 kilo runderlappen (of sukadelappen)
  • 125 gram boter
  • Zout & peper
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Knoflooksaus voor hotpot

Speciaal knoflooksaus recept voor hotpot maar ook heerlijk voor bijvoorbeeld bij de BBQ.

Ingrediënten

  • 2 bollen knoflook
  • Kopje zonnebloemolie
  • Zout

Lees het hele recept

Roux

Het basisrecept voor het maken van een roux. Een roux kun je gebruiken in soep, kroketten, gumbo's, sauzen, kortom teveel om op te noemen. Maak een makkelijke roux met dit eenvoudige recept.

Letop: Bij het maken van een roux is het belangrijk dat je erbij blijft! Blijf vooral roeren, over de bodem en zet je 'vuur' niet te hoog, liefst zo laag mogelijk.

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 125 gram bloem

Lees het hele recept

Hartige taart met gehakt en prei

Maak een makkelijk hartige taart met dit recept van Simpel Koken. We heten natuurlijk niet voor niets Simpel Koken! Hartige taart is makkelijk voor bijvoorbeeld op een verjaardag of ander feestje. Heb je het maken van een hartige taart eenmaal in de vingers dan kun je dit recept gebruiken voor allerlei variaties.

Letop, voor dit recept heb je een ronde bakvorm en een deegmixer nodig.

Ingrediënten

  • 1 pak hartige taart mix
  • 50 gram boter
  • 50 ml water
  • Nog 9 ingrediënten

Lees het hele recept

Rösti

Waarschijnlijk het favoriete gerecht van Rosti Rastelli of was het Rasti Rostelli: rosti! Maar officieel moet je het met 2 puntjes op de 'o' schrijven, dus daarom: rösti recept! Mocht je niet weten wat rösti is; een rösti is een gebakken koek gemaakt van geraspte aardappel. In het Engels noemen ze het hash-browns.

Ingrediënten

  • Halve kilo vast kokende aardappelen
  • 4 eetlepels boter
  • 150 gram geraspte kaas
  • Nog 2 ingrediënten

Lees het hele recept

Aardappelgratin

Een aardappelgratin maak je in een handomdraai met dit recept. Je kunt dit recept uitbreiden naar je eigen wensen maar zelfs zonder fancy dingen is dit gewoon het beste en makkelijkste aardappelgratin recept. Niet alleen met kerst! Natuurlijk van Simpel Koken.

Ingrediënten

  • 5 aardappelen
  • 5 tenen knoflook
  • 100ml room
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Saltimbocca

Maak dit lekkere vleesgerecht uit Italië in een handomdraai.

Ingrediënten

  • 2 kalfs schnitzels
  • 4 plakken parmaham
  • 8 salie blaadjes
  • Nog 4 ingrediënten

Lees het hele recept

Van een komkommer een augurk maken

Gesneden komkommer

Ingrediënten

  • 3 komkommers
  • 500 ml water
  • 500 ml azijn
  • Nog 5 ingrediënten

Lees het hele recept

Eieren stomen

Eieren stomen is makkelijk in een rijstkoker maar het kan ook in een stoompan. Gestoomde eieren zijn luchtig en zacht. Je kunt ze gebruiken bij andere gerechten of als garnering. In dit recept gebruiken we alleen peper en zout maar je kunt er bijvoorbeeld ook Italiaanse kruiden doorheen doen of een klein gesneden tomaat! Gebruik je fantasie, kook lekker en simpel!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Sardientjes bakken

Lekker zelf je sardientjes bakken. Een tapas recept, voor verse sardientjes ga je gewoon even langs bij de betere viswinkel, vraag om mooie kleine sardientjes.

Ingrediënten

  • Sardientjes
  • Bloem
  • Zout en peper
  • Nog 1 ingrediënt

Lees het hele recept

Hamburgers

Hamburgers op de grill

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Aardbeienjam

Aardbeienjam

Ingrediënten

  • 400 gram aardbeien
  • 380 gram geleisuiker

Lees het hele recept

Boerenomelet

Een boerenomelet is lekker bij de lunch maar kan natuurlijk ook wel bij een stevig ontbijt. Dit basisrecept voor boerenomelet kun je zelfs voor andere recepten gebruiken. Dat laten we je zien op Simpelkoken.nl

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 stengel lente ui
  • 1 tomaat
  • Nog 3 ingrediënten

Lees het hele recept

Hete uien

Mandje met uien

Ingrediënten

  • 4 uien
  • Azijn
  • Chilisaus

Lees het hele recept

Roomkaas met bieslook

Roomkaas is lekker maar met bieslook nog lekkerder. We raden aan verse bieslook te gebruiken voor dit simpele recept.

Ingrediënten

  • 200 gram roomkaas
  • Verse bieslook
  • Zout & peper

Lees het hele recept