Bijgerecht recepten
Deze recepten kun je makkelijk met elkaar combinerenSajoer boontjes
Sajoer boontjes kun je gemakkelijk zonder pakje of zakje maken. Dit recept is binnen 10 minuten klaar. Wil je het wat uitgebreider maken dan kun je er een gesnipperd uitje, wat gehakte gember en geperste knoflook bij doen maar dat is niet noodzakelijk. Laten we beginnen:
Gebakken kippenlevertjes
De kip is lekker van binnen en van buiten. Dit makkelijke recept voor gebakken kippenlevertjes kun je op brood eten maar ook als bijgerecht voor bijvoorbeeld bij je zelf gemaakte rijsttafel.
Varkensreepjes in shacha saus
Heerlijk Chinees vleesgerecht voor bij de rijst of bami. Varkensvlees in een smaakvolle shacha saus. Shasha saus is een soort BBQ saus en kun je kopen bij de betere toko.
Sambal goreng telor
Een tripje naar de toko zit er wel in maar je wordt beloond door de traditioneel Indonesische keuken. Sambal goreng telor is het bekende gerecht met de gebakken-gekookte eieren, uiteraard lekker pittig! (Goreng betekend: gebakken, en 'telor' betekend ei)
Komkommer met sesam
Een makkelijk fris bijgerecht: komkommer met sesamolie en sesamzaadjes.
Tomatensalade met pinda's
Maak dit heerlijke Indiaas bijgerecht in een handomdraai, een simpele tomatensalade met pinda's en koriander.
Wil je dit Indiase recept extra lekker maken dan kun je er ook voor kiezen om het recept op-te-leuken met blokjes feta.
Indiase yoghurt dip
Een yoghurt dip volgens de Indiase keuken, heerlijk met naanbrood. Je kunt de dip natuurlijk ook nog opleuken met komkommer maar wij houden het: simpel! Wil je er een lekkere gele dip van maken? Dan kun je natuurlijk ook altijd nog een halve theelepel kurkuma erdoor mengen (gebasseerd op het recept voor 3 personen).
Saté boemboe met sperzieboontjes
Boemboe's kun je prima zelf maken zonder pakje. Probeer dit super snelle boemboe recept voor het maken van boontjes in een saté boemboe.
Zalmmoot opgerold in spek
Een makkelijk recept voor een verse zalmmoot, erg lekker met een goeie boter jus en bijvoorbeeld aardappelpuree.
Thaise viskoekjes
Recept voor lekkere Thaise viskoekjes. Als je ooit in Thailand bent geweest is de kans groot dat je deze viskoekjes geproefd hebt. Daarom een recept voor Thaise viskoekjes.
Smoor Djawa
Haal de Javaanse keuken in huis met dit makkelijke recept voor een smoor van rundvlees.
Boemboe roedjak ikan
Heerlijk en makkelijk recept voor een echte Indische boemboe roedjak ikan, met vis dus :)
Tjap tjoy met garnalen
Maak zelf makkelijk en snel tjap tjoy met garnalen. Lekker bij de rijst.
Boemboe ketjap ikan
Ben je dol op Indisch eten? Maak dan dit gemakkelijke visrecept boemboe ketjap ikan.
Kabeljauwfilet in shacha saus
Steeds meer Nederlanders ontdekken de 'echte' Chinese keuken. Probeer dit makkelijke recept voor heerlijke kabeljauwfilet. Serveren met lekkere rijst.
Quesadilla
Maak snel en makkelijk lekkere quesadilla's. Je kunt bij elke quesadilla je fantasie gebruiken voor de vulling, we geven je een schot voor de boeg:
Gewokte pannenkoek reepjes
Heb je nog pannenkoeken over? Maak dan dit makkelijke recept voor lekkere gewokte pannenkoek reepjes. Heerlijk als bijgerecht voor de rijsttafel.
Hele hete kipschotel
Hele hete kip maak je als je van lekker pittig houd! Dit is wel een heel erg hete variant op 'hete kip'. Probeer deze kipschotel en je zult hem niet snel vergeten ;)
De kip voor dit gerecht minstens 8 uur marineren! Dit gerecht is lekker als bijgerecht voor bij de rijst.
Babi ketjap
Simpele en lekkere bijgerechten maak je met de Indonesische recepten van Simpel Koken. Babi ketjap, heerlijk zacht varkensvlees voor bij de rijsttafel.
Curry met kalfsvlees, rode linzen en mungbonen
Mungbonen zijn heel goed te gebruiken in curry's en soepen. Voor dit recept gebruiken we mungbonen en rode linzen om een lekkere en simpele curry te maken. Dit recept is heerlijk met naanbrood en andere gerechten zoals rijst etc.
Foe yong hai
Maak je eigen echte foe yong hai met dit simpele recept. Foe yong hai is een 'gevulde' omelet met de bekende zoetzure saus. Dit recept bestaat uit drie delen; eerst bereiden we de omelet, daarna bakken we de omelet en daarna maak je de saus.
Het basis recept is vegetarisch en voor 4 tot 5 personen, je kunt dit gerecht prima een aantal dagen in de koelkast bewaren en gemakkelijk in de magnetron opwarmen.
Kousenband met gerookt spek
Maak je rijsttafel compleet met dit makkelijke recept voor kousenband met gerookt spek. In een half uurtje klaar!
Pisang goreng (gebakken banaan)
Een favorietje! Heerlijke pisang goreng, oftewel: gebakken banaan. Een gemakkelijk Indonesisch recept dat je in een handomdraai maakt.
Sajoer taugé
Soms denk je wat moet ik met al die taugé, nou bijvoorbeeld dit simpel en lekker recept voor het klaar maken van een bakje taugé op Indonesische wijze.