Groente koken

Uitgebreide stap-voor-stap instructies voor het koken van allerlei soorten groenten. Ben je opzoek naar hoelang je een bepaalde soort groente moet blancheren? Raadpleeg dan dit handig overzicht.

Bietjes koken

Verse rode bietjes met loof

Ingrediënten

  • 2 hele bietjes
  • 2 gram zout

Lees het hele recept

Broccoli koken

Hele gesneden broccoli

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 theelepel zout
  • 1 liter water

Lees het hele recept

Sperziebonen koken

Sperziebonen rauw

Ingrediënten

  • 100 gram sperziebonen
  • halve theelepel zout

Lees het hele recept

Witte asperges koken

Verse asperges

Ingrediënten

  • 8 witte asperges
  • Zout
  • Klontje boter

Lees het hele recept

Groene asperges bereiden

Groene asperges

Ingrediënten

  • 8 groene asperges
  • 1 gram zout

Lees het hele recept

Kousenband koken

Kousenband ongesneden

Ingrediënten

  • 200 gram kousenband
  • 50 gram roomboter
  • 1 ui
  • Nog 3 ingrediënten

Lees het hele recept

Sugar snaps koken

Verse sugar snaps

Ingrediënten

  • 100 gram sugar snaps
  • Halve theelepel zout

Lees het hele recept

Spruitjes koken

Spruitjes, rauw

Ingrediënten

  • 300 gram spruitjes
  • Zout

Lees het hele recept

Snijbonen koken

Verse snijbonen

Ingrediënten

  • 300 gram snijbonen
  • 1 theelepel zout

Lees het hele recept

Wortelen koken

Bos wortelen

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • Zout
  • Eetlepel suiker

Lees het hele recept

Hele witlof koken

Hele witlof stronken

Ingrediënten

  • 2 witlof stronken
  • 1 theelepel zout

Lees het hele recept

Zuurkool koken

Zuurkool in een zakje

Ingrediënten

  • 1 zakje zuurkool
  • 1 eetlepel water
  • Zout & peper

Lees het hele recept

Tuinbonen koken

Tuinbonen doppen

Ingrediënten

  • 200 gram tuinbonen
  • Halve theelepel zout

Lees het hele recept

Bloemkool koken

Een bloemkool

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Zout

Lees het hele recept

Prei koken

Een prei

Ingrediënten

  • 1 prei
  • Zout

Lees het hele recept