Saus recepten
Marinara saus
Marinara saus is een tomatensaus die je kunt gebruiken voor bijna alles! Als koude dipsaus, als basis voor je pizza of voor pasta.
Kipfilet met ham en warme kaassaus
Simpel en lekker recept voor kipfilet met ham in romige warme kaassaus:
Currysaus maken
Geen currysaus in huis? Geen probleem, met dit recept maak je de lekkerste currysaus gewoon zelf:
Stroganoffsaus
Lekker vleesje? Maak dan zelf lekkere stroganoffsaus van de familie Stroganov:
Satésaus zonder melk
Satésaus word vaak gemaakt met melk of melkprodukten echter kun je heerlijke satésaus gemakkelijk zelf maken met dit recept voor satésaus op basis van water. We hebben ook een origineel satésaus recept!
Saus voor garnalencocktail
Is het alweer kerst? Je kunt natuurlijk altijd een garnalencocktail maken met dit makkelijke recept.
Witte saus voor groenten
Weet je het nog? Bloemkool met een papje, van Ome Willem. Hier het recept, niet van Willem maar van Thea. Een lekker sausje (papje), zoals je moeder of oma het maakte voor over de bloemkool maar ook voor over bijvoorbeeld prei, broccoli, andijvie of welke groente dan ook. Kortom een papje voor alles!
Frisse sojadip met knoflook
Een frisse sojasaus dip met knoflook. Heel makkelijk recept bij voorbeeld voor je dumplings. Wil je het een beetje spicy? Doe er dan wat fijn gesneden rode peper in.
Paprikasaus
Vroeger noemde je deze saus, zigeunersaus. Tegenwoordig heet het paprikasaus, een heel lekkere saus voor bijvoorbeeld bij een stukje vlees & de BBQ. Geen noodzaak om deze saus te kopen want je kunt hem gewoon veel lekkerder zelfmaken, je kunt ook gegrilde paprika's uit pot gebruiken!
Bechamelsaus
Bechamelsaus kun je gebruiken als topping op de lasagna maar je kunt er ook hele lekkere tosti's mee maken, of uiteraard als sausje voor de bloemkool.
Knoflooksaus voor hotpot
Speciaal knoflooksaus recept voor hotpot maar ook heerlijk voor bijvoorbeeld bij de BBQ.
Uiensaus
Maak gemakkelijke pittige uiensaus. Dit recept is lekker bij shoarma, patat of als extra 'sausje' bij de BBQ.
Whiskeysaus
Ongelovelijk hoe whiskeysaus naar whiskey gaat smaken zonder ook maar een druppel whiskey. Maar je kunt er natuurlijk altijd een paar druppels whiskey bij doen :)
Tartaarsaus
In gans België kun je bij elke frietkot natuurlijk tartaarsaus krijgen. Maak het lekker zelf met dit gemakkelijke recept!
Ananassaus
Het klink wat vreemd in de oren, maar een beetje vreemd kan ook lekker zijn! Pittige ananassaus voor bijvoorbeeld op een stukje vlees.
Kerriesaus
De lekkerste sauzen zijn van 'jezelf'! Dat kan niemand je afnemen! Ook dit heerlijke en simpele kerriesaus recept niet. Natuurlijk van simpel koken.
Toppiesaus
Dit is een toppertje! Er is zelfs een variant: de tokkiesaus! Allemaal begonnen door het 'merk' joppiesaus en dus aangezien we dit recept geen joppiesaus mogen noemen heet dit recept toppiesaus maar verder bevat het alles hoe jezelf 'joppiesaus' kunt maken. Natuurlijk veel beter dan joppiesaus en dat kun je ze laten weten. Heerlijk bij de BBQ! Tip: voor Tokkiesaus pers je er twee tenen knoflook doorheen!