Soep opwarmen

Soep opwarmen is gemakkelijk echter dien je wel rekening houden met 'hoe snel' je welke soep kunt opwarmen. Een vuistregel is: hoe dikker de soep hoe langzamer je de soep moet opwarmen en hoe vaker je de soep goed moet roeren.

Wij raden aan om elke soort soep altijd in een pannetje en dus niet in de magnetron op-te-warmen. Op deze manier heb je de meeste controle en het is gewoon het makkelijkste.

Bevroren soep

Als bevroren soep wilt opwarmen doe dan de bevroren soep in een pannetje en zet deze op de laagste stand. Doe een deksel op de pan en keer regelmatig het 'blok' bevoren soep om verbranding te voorkomen.

Erwtensoep

Erwtensoep heeft de eigenschap snel te verbranden. Opletten dus, verwarm de erwtensoep zo langzaam mogelijk, dus op de laagste stand en roer regelmatig goed over de bodem. Je kunt tijdens het opwarmen van erwtensoep natuurlijk ook nog wat extra worst toevoegen en op smaak brengen met zout & peper.

Tomatensoep

Ook tomatensoep moet je mee oppassen, als je tomatensoep te snel opwarmd loop je het risico dat het plafond vol met tomatensoep zit. Doe het dus langzaam en beheerst en roer regelmatig.

Pompoensoep

Pompoensoep is ook vaak dikker dan gewone bouillon, verwarm het dus langzaam, net als de tomatensoep.

Kippensoep

Heb je een dunne kippensoep, of bouillon dan kun je deze vaak wel snel opwarmen echter blijf er altijd bij en als de soep eenmaal kookt zet je de hittebron terug naar de laagste stand.

Ben je wel klaar met soep uit blik opwarmen en wil je wel eens zelf een soep maken? Blader dan door onze soep recepten, deze kun je allemaal invriezen en later weer lekker opwarmen.

Voor vandaag, eet smakelijk!