Warenkennis: walnoten

In tegenstelling tot de naam zijn walnoten vruchten. Walnoten zijn prachtige en vooral smakelijke vruchten. Je kunt ze heel goed verwerken in salades maar je kunt ze ook gebruiken in bijvoorbeeld brood maar ook in taart. Wist je dat walnoten ook wel 'okkernoten' worden genoemd?

Walnoten openen

Voor het openen van walnoten kun je gaan klooien met een vaak veel te kleine notenkraker maar je kunt het ook anders aanpakken: walnoten openen gaat heel goed en gemakkelijk met een waterpomptang! Zet de walnoot zijwaards (zodat de breuklijn tussen de tang zit) in de bek van een schone waterpomptang en knijp voorzichtig. Je zult zien dat je op deze manier snel en zonder al te veel schade walnoten makkelijk kunt openen.

Walnoten bewaren

Als je walnoten wilt bewaren dan raden we aan hele walnoten te kopen. Hele walnoten kun je prima minstens een jaar bewaren maar persoonlijk bewaar ik ze veel langer. Als walnoten echt 'te oud' zijn dan gaan ze een beetje muf smaken, dit komt door dat de olie die aanwezig is in de walnoten ranzig wordt. Bewaar hele walnoten in een afgesloten pot op een droge en temperatuur stabiele plek.